Dan före dopparedan.

Nu börjar det vända, hörrni!

Jag är galet täppt i näsan. Har problem med att andas. Men jag känner lukt och smak nu!! Jag känner jullukten, och det är så jäkla bra!!! Haha, sjukt nöjd. 
 
Idag gick vi upp tidigt. Pappa och brorsan till jobbet och jag och mamma slog in resten av julklapparna och städade lite. 
 
Nu har vi precis klämt i oss lite McDonalds, så nu ska vi bara invänta Bingolotto! Tror däremot att jag måste sova en sväng, annars kommer jag aaaaaldrig orka hålla mig vaken ikväll. Gick ju upp vid 7 såatteh...
 
Julafton äre ju imorgon också. December har gått så himla snabbt! Jag har ju inte ens lyssnat sönder julsångerna som spelas på radion. 
 
Slänger in ett God Jul-inlägg här imorrn. Och önska mig lycka till ikväll så jag kan dra hem drömvinsten!
 
 

Bläää.

Ja, jag är fortfarande sjuk. 
 
Min lukt/smak försvinner när jag sitter/ligger ner. Har lite småpanik. Jag måste få känna smaken och lukten av julbordet på tisdag! Det borde vara en sjukfri dag på Julafton, tycker jag! Så himla trist att va sjuk just då... av alla dagar på året.
 
Men igår var jag iväg en sväng till mammas salong för att träffa några i släkten och klippa mig. Var lite småjobbigt att va social, för jag var ju så trött. Men väldigt kul att få träffa de flesta! Och håret blev himla fint också! Jag ville ju egentligen ha lite vinrött... men jag tycker det blev nån lila-aktig färg? Haha. Cool var den iallafall, och så jäkla gött att inte ha sådär superlångt hår nu heller. Sköööööönt!
 
Idag har jag legat i sängen. Snorat. Tagit ett bad. Snorat lite till. Ätit mat. Så nu ska jag väl snora vidare, och invänta sista avsnittet av Solsidan, som börjar sisådär om... 4 tim och 40 min.
 
Gör mig frisk!
 
 
Kusin Tompa & kusin Fia. :)
 

Förkyld...

Vilken pissig dag det har varit idag, egentligen.
 
Jag vaknade upp imorse och kände hur typ, halsen brann. Och hur jag hostade och snörvlade. Jag var helt enkelt riktigt förkyld. Eller jag ÄR riktigt förkyld.
 
Försöker harkla mig hela tiden, för slemmet som bränns i halsen vill inte försvinna. Jag har använt nässpray, så nu måste jag snyta mig ganska ofta. Jag hostar hela tiden, vilket gör att jag  får svårt med andningen. Det blir så tjockt i lungorna, liksom. Nyser ofta också. Och nu har jag t.om börjat tappa lukt och smak. Tänk er på Julafton. Kommer jag inte få njuta av julbordet då? Då grinar jag. 
 
Så jävla typiskt. I lördags var jag helt frisk. Sen så bara tvärvände det, bara för att min bror smittade mig. Trodde ju inte ens att han var SÅ sjuk. Men tydligen... 
 
Så tyvärr blev det inget häng med Cassie och Majda idag. :( Var så jävla deppig över det, för jag hade ju verkligen sett fram emot det! Jag och Majda som inte har umgåtts NÅNTING sen jag kom till Karlstad heller... galet. 
 
Har iallafall tagit ett bad idag. Kollat på film som jag somnat till. Plockat disk. Ätit fantastiskt god mat. Kollat på Svenska Hjältar-galan. Och nu har jag hamnat här. Med ett glas vatten och en påse halstabletter vid sidan av. Gott.
 
Jag hoppas det är bättre imorgon, för då ska jag klippa mig och färga håret om min förkylning nu tillåter det...
 
Tack & hej.
 
 

Rocky Roads och kusin-häng.

Skit också.
 
Min bror har smittat mig med hans förkylning. Jag vaknade upp igår och hade ont i halsen. Idag känns det ungefär som sandpappar i halsen på mig. Känner att jag inte har tid med någon förkylning just nu när man är hemma och ska träffa massa vänner. 
 
Men idag så har jag inte haft någon inbokad. Så istället har jag bakat Rocky Road, som blev kanonbra! Var första gången jag gjorde det, också. Så min kusin Tompa dök upp lite spontant, så han fick kaffe och smaka på mina rocky roads. Han tyckte dom var goda. :) Himla kul att träffa han också! 
 
Och imorgon hoppas jag att min hals beter sig lite. Ska träffa både Majda och Cassie imorgon på stan vid 11.30. Och på lördag ska jag klippa mig och färga håret! Äntligen. Har ju inte klippt mig sen i somras tror jag. Störande med riktigt långt hår. 
 
Nu ikväll vet jag inte riktigt vad det blir. Är sugen på att göra något, men vet inte riktigt vad. Men det spörs. ;P
 
Här har ni bilder på mina rocky roads!
 
 
 
 

Bebis-marathon.

Halloj.
 
Herremingud va fullt upp jag haft sen jag klev av tåget hemma i Karlstad. Det tar aldrig stopp, för det är ju så många som vill umgås med mig nu när jag är hemma, haha. Man känner sig nästan som en litten celebrity. ;)
 
I lördags så kom ju syrran och barnen lite spontant. I söndags blev de ju stan med mamma hela dagen. Igår så träffade jag Cassie och hennes son William (sötaste ungen jag sett!). Idag fick jag träffa Lollo och hennes dotter Nellie (som har blivit 10 månader, fast det var typ igår hon föddes?). Så det har varit ett slags baby-marathon här. Jag har umgåtts och lekt med bebisar nu i några dagar. 
 
Och imorgon ska jag få träffa min stora bebis-kompis Po! Vi ska väl dricka kaffe, förmodar jag. Och bara umgås. Ska bli kul! 
 
På torsdag har jag ingenting planerat, förutom att Praktiklyftet ska ringa mig och kolla hur det går för mig med arbetssökandet. 
 
På fredag ska jag träffa Majda.
 
På lördag ska jag kolla när brorsan är DJ på Tingvallastadion.
 
På söndag ska jag väl förmodligen va på stan.
 
På måndag ska jag ha uppesittarkväll med mamma och pappa.
 
På tisdag är det julafton.
 
På onsdag blir det väl utgång.
 
På torsdag vet jag inte.

På fredag kanske jag ska äta kalkon.
 
På lördag kanske jag åker hem.
 
FUUUUULL FART, KARLSTAD!
 
 
 
 

Karlstad!

Nuuu är jag i Karlstad! Känns så konstigt, men så otroligt gött. :) mamma & pappa skämmer verkligen bort en.
 
Igår när jag landade i Karlstad så hämtade mamma upp mig på station. Jag skakade till i benen när vi stod där och kramades, haha! Hade ju inte setts på 3 månader. Sen kom vi hem, och då fick jag en bamsekram av pappa! Han passade även på då att bjuda på mousserande rosé och lite glögg, för att fira att man kommit hem. 
 
Sen så ringer min syster till mamma och undrar om hon och barnen kan komma över, hur kul?! Så dom kom förbi och jag fick så goa kramar av ALLIHOP! Trodde min systerson skulle vara blyg men han kastade sig på mig och gav mig en kram. Underbara lilla familjen Tyrenhag! Efter en stund satte vi oss och åt supergod mat! Pulled pork (nåt himla gott recept pappa hade hittat nånstans) med mos och coleslaw. Sjukt gött! Sen blev det hockey och en film, sen sova.
 
Idag har jag och mamma varit iväg hela dagen lång på stan. Vi har letat julklappar. Lyckades hitta till Ellen, men till Alfred har det varit hur svårt som helst. Letade i varenda jävla affär efter "Bärgarn" i filmen Cars. Men allting är ju i princip slut. Så jäkla tråkigt. Men tänkte sticka iväg imorgon igen och kolla när dom öppnat. 
 
Efter handling på stan och bergvik så åkte vi hem och åt kålpudding (herremingud va gött, kommer gå upp 20kg när jag åker tillbaka till Söderhamn haha). Sen nu har jag bakat snickerskaka! Och nu har jag hamnat här framför datorn... är helt slut, haha. Men en mycket rolig dag har det varit! Megatack för denna dagen, älskade mammi!
 
 
 
 
 
 

värmland.

Nu är jag påväg. Helt sjukt. Pirrade lite i magen igår när jag tänkte på att jag skulle få träffa mamma och pappa idag. 
 
Jag har längtat så jäkla länge att få komma hem till Karlstad, men insåg imorse att jag kommer sakna min sambo lite mer än vanligt. Vi har ju haft det så jävla bra nu i nån vecka. Utan tjafs eller irritationer. Men klart det är skönt för oss båda att komma ifrån varann lite också! 
 
Tågkonduktören sa alldeles nyss i högtalarna; "Välkomna ombord på SJ-snabbtåg, som ska ta er till vackra Värmland och Karlstad". Det har du jävligt rätt i. 
 
Mamma ska möta mig på tågstationen kl 15.05. Då ska vi kramas! Ses snart, mitt vackra Värmland!

Snö snö snö.

Hallå!
 
Vi har fått hur mycket snö som helst här i Mohed/Söderhamn! Haha, blev överlycklig när Martin sa att det toksnöade ute. Ni ska ju bara veta hur mycket man härjat i snön när man var barn... vem har inte gjort det, egentligen?!
 
Anyway. Nu har jag skaffat tågbiljett hem till Karlstad. Dessvärre åker jag dagen EFTER Lucia, men vafan. Hem kommer jag ju, och det ska bli så mysigt. Kommer sakna min älskling såklart, men vi får iallafall fira nyår ihop! 
 
Och jag hoppas ju såklart varje dag att Dollarstore ska ringa mig och be mig få jobba lite! Men telefonen är knäpptyst. :( Söker jobb också, men det är inte mycket här i lilla Söderhamn. 
 
Men annars rullar allting på, och jag mår kalasbra! Har varit ute i det fina vädret en sväng. Gött!
 
Här kommer lite snöbilder som jag tagit. :)
 
Såhär ser det ut när man kikar från vårat fönster.
 
Påväg till macken. Det här kortet är taget på själva flygfältet. Kritvitt!
 
Och såhär ser det ut om man kikar från vår trappuppgång. :)
 
Och denna bild tog jag hemma hos Sabinas mamma & Johan! Dom bor så jäkla fint!
 
 
 
 

SNART ÄR DET JUL!

Åh, nu är det den första December! Och första advent!!
 
Jag är en riktig julmänniska jag. Jag älskar julen, för det betyder familjens högtid. Har t.om börjat kollat på massa mysiga julfilmer! Och snart orkar jag nog inte vänta på att få åka hem till Karlstad, längre. Spricker snart! Men har möte med Praktiklyftet, så det är tyvärr inte bara att åka hem. Men snart så!
 
Slog in lite julklappar igår också. Och idag skulle jag velat dra fram ljusstaken och julgardinerna som Martin har gömt undan någonstans. Men han har inte så bråttom med såna saker... han är inte särskilt förtjust i julen heller. Inte ens julmusik som är hur bra som helst?! Just därför man längtar efter Karlstad lite extra, för hemma hos familjen Nilsson så får man julkänsla. Mamma har sagt att vi ska julbaka och pynta granen när jag kommer hem! Sen så vore det himla bra om jag kunde ta mig hem innan Lucia, för jag vill gärna duka fram Luciafrukost åt mina fina föräldrar. 
 
Och sen ska jag givetvis handla klart julklappar med mina tjejer, för det är också tradition! ;)
 
MYS!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!